top of page

Op zoek naar een kleinschalige en persoonlijke dagbesteding?
Maak kennis met Den Onvermoeiden!

Den Onvermoeiden is een kleinschalige en persoonlijke dagbesteding in Gilze opgericht door Wies van Gastel. Hier verwelkomen we alle mensen jong en ouder, die een verstandelijke beperking hebben en op zoek zijn naar een kleinschalige dagbesteding. In onze unieke bedrijfsruimte - een oude maalderij ingericht als een sfeervolle, multifunctionele en warme “familiekamer” - organiseren we creatieve en leerzame activiteiten voor onze cliënten.

Onze visie

“We streven ernaar, om onze cliënten het gevoel van warmte, volwaardigheid, oprechte aandacht en gezelligheid te geven, zodat ze zich kunnen ontwikkelen, de dag met plezier beleven en dit ook uitstralen naar hun eigen omgeving.” 

Dit vinden wij belangrijk:

Oog voor het individu

Omdat we een kleinschalige dagbesteding zijn, kunnen we oog voor het individu garanderen. Zodoende bieden we een aanpak op maat die bij de cliënt past.

Kleinschalig

Om aandacht voor het individu te blijven waarborgen, houden we de dagbesteding bewust kleinschalig en ontvangen we ongeveer zeven
cliënten per dag.

Connectie

We vinden het belangrijk dat de groep - ondanks eventuele verschillen - het goed met elkaar kan vinden.

Warm

Met een vast klein team zorgen wij voor een stabiele, betrouwbare basis, waardoor de groep veel rust ervaart. Dit in combinatie met onze gezellige bedrijfsruimte geeft de cliënten een warm thuisgevoel, waar ze zich op hun gemak voelen.

Stimulerend

Door onze persoonlijke aanpak en rustige omgeving kunnen onze cliënten zich beter concentreren, zijn ze positief aanwezig en hebben ze voldoende ruimte om zich te kunnen uitdrukken en ontwikkelen.

Onze activiteiten

Op onze kleinschalige en persoonlijke dagbesteding bieden we een grote variatie aan activiteiten. Hierin werken we met drie hoofdthema’s:

Creativiteit

In onze grote, warme activiteitenruimte houden we ons graag creatief bezig. We dagen de creativiteit van onze cliënten uit door middel van activiteiten zoals schilderen, het opknappen van meubels, bewerken van leer, maken van keramiek of door samen te koken.Een aantal van onze mooie creaties kan je in onze webshop bewonderen.

Ondernemen

Ook buitenshuis zijn we regelmatig te vinden. Door middel van activiteiten zoals tuinieren in onze tuin, het organiseren van buurtspelen, bezoeken van musea, organiseren van themaweken en wandelen zorgen we voor een uitdagend en gezellig dagprogramma.

De omgeving van onze dagbesteding

Naast de mooie ligging van de dagbesteding zelf en haar uitgestrekte ruimte om buiten eromheen te vertoeven, biedt Gilze zelf nog veel meer!

 

Gilze en Rijen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, in de streek Baronie en Markiezaat. De gemeente ligt ten Oosten van Breda en ten Westen van Tilburg. Het omvat de dorpen Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot, plus een aantal buurtschappen. 

 

Op de fiets of wandelend zie je zoveel! In de prachtige Chaamse bossen, boswachterij Dorst of bij de Vijf Eiken bijvoorbeeld. Maar ook op cultureel, culinair en sportief gebied valt hier van alles te ontdekken en beleven. Verder zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden, die een uitvalsbasis zijn naar Bourgondische steden zoals Breda, Tilburg en Antwerpen en publiekstrekkers zoals de Efteling en de Beekse Bergen.

 

Wies weet de mooiste plekjes te ontdekken en te verkennen, van een strandje tot bos, van moestuin tot camping. Sta versteld van haar vindingrijkheid en haar wil de wereld te laten zien door een andere bril en mensen te wijzen op de kleine, mooie dingen. Een dag op pad met Wies is een heus avontuur!

44c4d696-bd6c-432d-903d-5ac225ebf2fe_edited.jpg

Wies van Gastel

Eigenaresse & begeleider

Ik heb 17 jaar in een zorginstelling gewerkt voor mensen met een beperking, waarvan 11 jaar als locatiemanager. Daarna ben ik hoofd dagbesteding geweest binnen een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar had ik de verantwoordelijkheid over zo’n 20 klanten en 8 medewerkers. Door de grootschaligheid daarvan ben ik tot de conclusie gekomen dat kleinschalige dagbestedingen beter aansluiten bij de wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden van deze groep mensen. Mijn grootste kracht is het feit dat ik het vaste gezicht ben binnen de groep. Ik ben altijd aanwezig op de dagbesteding

themaweek17_edited.jpg

Greetje

Begeleidster

Het is een fijne groep mensen op een fantastische locatie waarin iedereen vooral zichzelf mag en kan zijn. Iedere dag is verschillend, en dat vind ik zo leuk aan mijn werk.

Laten we kennismaken!

Wij staan te popelen om kennis met je te maken. Neem geheel vrijblijvend contact op voor het plannen van een kennismaking.

Nieuw en anders

We hebben bewust voor een kleinschalige dagbesteding met aandacht voor het individu gekozen. Door de veranderingen in de zorgsector in de afgelopen jaren en de toenemende zakelijke benadering van mensen die de zorg juist het hardst nodig hebben, heeft Wies dit nieuwe concept voor een kleinschalige en persoonlijke dagbesteding bedacht. 

 

Den Onvermoeiden richt zich op de persoon, zonder daarbij in strakke vooraf vastgestelde begrenzingen te gaan zitten. We weten dat er in de zorg soms te snel betutteld wordt. We zorgen ervoor dat onze cliënten het gevoel krijgen dat ze gestimuleerd en ondersteund worden in hun taken en werkzaamheden op de dagbesteding.

IMG_0282.jpg

Omgevingsgericht

We vinden het belangrijk om betrokken te blijven bij onze omgeving en ons steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Daarom houden we ons ook bezig met creatieve samenwerkingen met bedrijven en mooie initiatieven uit de omgeving.

IMG_3844.JPG
Kleinschalige dagbesteding gilze rijen (
Kleinschalige dagbesteding gilze rijen 2

Dit is ons team:

Bij dagbesteding Den Onvermoeiden werken we bewust met een vast en klein team. Dit biedt onze cliënten structuur en houvast. Maak kennis met onze teamleden:

bottom of page