top of page

De culinaire wereld van D'n Onvermoeiden

Graag nemen we jullie mee in de keuken van D'n Onvermoeiden.

Zoals jullie weten nemen we de groep regelmatig mee de natuur in.

Als het seizoen van de bramen is aangebroken kunnen we niet wachten om op pad te gaan.

Met z'n allen in de auto struinen we de bos en zandpaden af op zoek naar de beste bramenstruiken.

We moeten soms de gekste capriolen uithalen om net die ene braam te plukken waar we eigenlijk niet bij kunnen. Tot grote hilariteit van de groep, want we komen nogal eens vast te zitten met onze kleren aan de stekels van de struiken.

Vorig seizoen hebben we bramenjam en vlierbessenchutney gemaakt.

Dit seizoen hebben we gekozen voor een bramen/aardbeien compote.

Vol enthousiasme gaan we, ieder met een eigen bakje op zoek naar de bramen.

Dit jaar hebben we geluk, want de bramen zijn groot, diep blauw van kleur en redelijk makkelijk te plukken.







Vol trots komen we terug met een flinke oogst.






Dan begint het echte werk.

Iedereen helpt mee en doet wat hij kan om de lekkerste compote te maken.

De bramen en aardbeien worden gewassen, suiker afmeten en alles in de pan om te verwarmen.



Wat ziet het er goed uit en het ruikt ook zo lekker!



Niet vergeten om te wekpotjes eerst uit te koken, zodat de compote erin kan.

Dit is nog wel een priegelwerkje, maar met geduld komt het helemaal goed.




De potjes zijn gevuld en iedereen krijgt er 1 mee naar huis.

Goed gewerkt met elkaar, want het is heerlijk!


Natuurlijk gaan we ook weer tamme kastanjes rapen.

Grappig om te merken dat je het gevoel hebt terug in je kindertijd te zijn, al die kastanjes die je kunt rapen.



Op de een of andere manier worden we een beetje hebberig met als gevolg dat we met een volle tas kastanjes terug komen.






Wat een werk hebben we ermee gehad.

We zoeken de kastanjes goed uit, want de hele kleintjes mogen er tussen uit.

Dan gaan ze in een grote pan en worden ze gekookt.

Door de enorme hoeveelheid kastanjes moeten we 3 keer een grote pan kastanjes koken.

Hadden we dit probleem vorig jaar ook niet???

En zeiden we toen niet dat we er volgend jaar minder nodig hadden?

Ja dat zeiden we toen........

Als de kastanjes gekookt zijn begint het echte werk pas.

Alle kastanjes worden gehalveerd en met een klein lepeltje uitgehold.

Wat een geluk dat we dit met elkaar kunnen doen, want we zijn hier echt lang mee bezig.

Dit jaar maken we een chocolade/kastanjetaart en een kastanjecake.

Voor de chocoladetaart moeten we de chocolade au bain marie verwarmen, we mengen de suiker, boter, kastanje puree en de gesmolten chocolade tot een mooi beslag. Daarna gaat het in het cakeblik en zetten we hem in de koelkast om op te stijven.

Ondertussen maken we het beslag voor de kastanjecake.



Als de kastanje puree er doorheen gemixt is gaat ook dit in het taartblik en hup de oven in.

Na een uur zitten we heerlijk te genieten van al het lekkers wat we hebben gemaakt.

Puur genieten zeggen we met elkaar.





Toch onthouden dat we volgend jaar onze haast onbedwingbare raapdrang onder controle houden 😉

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page