top of page
  • Foto van schrijverWies

Themaweek! Een leuk uitstapje naar vroeger

Onlangs hebben we 2 themaweken gehad. De jaren 50/60 en de jaren 70. Een leuke creatieve, maar ook culinaire reis door het verleden van de cliënten en onszelf. We nemen jullie mee:


Jaren 50/60

De begeleiding was verkleed als huisvrouwen van destijds. Bij het ophalen werd je afgestoft want je moest natuurlijk wel gesoigneerd en proper aankomen op het werk!


We maalden zelf koffie en startten op door op internet allerlei leuke dingen uit die tijd op te zoeken. Herkenningspunten en typische kenmerken werden geprint en met de nodige uitleg op de ramen geplakt. Zo waren bijvoorbeeld de vetkuiven en jukeboxen een typisch beeld van die tijd!


Huisvrouw zijn in de jaren 50/60 was afzien! Niks geen vanish, maar alles met jif en boenen, boenen en nog eens boenen. Op donderdag hebben we met de hand de was gedaan, met een echt stuk zeep, een wastobbe en een wasrek en deze vervolgens buiten opgehangen!

Bij een themaweek hoort ook een culinair dagje en dus hebben we deze week échte, ouderwetse vlaflip gemaakt met klop-klop-slagroom!

De jaren 70

En dan de 70's in! Verkleed in flower-power-minijurkjes (dit keer pas terug bij de Dagbesteding aangetrokken 😉) gingen we weer gezellig op zoek naar typische beelden uit deze tijd en gingen we het gesprek aan: Wat kun jij je nog herinneren van deze tijd? Zo kan 1 van onze cliënten zich nog herinneren gewassen te worden in de teil!


Met een leuk flowerpower tafelkleedje gingen we ook weer aan de slag met typisch eten uit die tijd: gevulde eitjes, blokjes kaas met amsterdamse uitjes, borrelnootjes en ander lekkers en natuurlijk advocaat!

Wat hoort er ook typisch bij de jaren '70? Juist! Een platenspeler!! We hebben dan ook ouderwets platen gedraaid en met z'n allen uit volle borst meegezongen!

Ter afsluiting van deze leuke week zijn we naar de pluktuin geweest, het thema van de '70's blijft immers: flower power!


Al met al hebben we 2 superleuke weken gehad!


Deze toffe themaweken komen om de zoveel tijd terug, het is even anders dan anders, een uitje thuis. Terug de tijd in en samen gezellig herinneringen ophalen.


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page