top of page

Zomer

Voor Den Onvermoeiden is de zomer goed begonnen. We hebben in opdracht van buurtvereninging 't Molentje 75 molentjes van keramiek gemaakt.

Dit was een hele klus die begon met heel veel pakken klei kopen.Dan wordt er flink gewerkt. De klei wordt verwerkt tot prachtige molentjes, die door ons geverfd en in elkaar gezet worden. Het resultaat is 75 molentjes in prachtige kleuren. Wat zijn we trots op ons werk 😃Natuurlijk hebben we weer een themaweek gehad.

Dit keer was het thema zintuigen.

Wat zie je echt en wat verandert je zicht als je door een koker kijkt?

Heel leuk om te ontdekken dat niet alles is wat het lijkt.

Iedereen zag een vogel in een kooitje, terwijl het echt 2 aparte afbeeldingen waren. Op 1 kant was een vogel getekend en op de andere kant een kooitje. Deze afbeeldingen waren op een stokje geplakt. Door het stokje snel in je hand te draaien lijkt het of de vogel in het kooitje ziet.Wat zie je als eerst met je linkeroog oog door een koker kijkt en daarna met je rechteroog? Er is altijd 1 oog wat meer waar neemt als het andere oog. Eigenlijk hebben we allemaal een lui oog..


Ook met proeven worden we soms gefopt.

Iedereen mocht met een blinddoek verschillende dingen proeven. We hadden verschillende smaken zoals zoet, zout, zuur, bitter en umami. Kun je deze smaken herkennen zonder dat je ze ziet?

Dat bleek toch best lastig.

Natuurlijk waren de zoete smaken voor iedereen er uit te halen.
We starten onze dag altijd met een lekker kopje koffie, met dit mooie weer zitten we natuurlijk buiten. Deze keer gingen we niet rechtsaf naar de molen, maar linksaf naar de Warande om daar aan de picknicktafel de dag te starten. Heerlijk in de natuur, dat was voor iedereen een verassende start.We kregen een ontroerend verzoek. Kunnen jullie iets maken om de as van mijn dierbare in te doen. Wies heeft deze prachtige potjes gemaakt. Elk potje is uniek en met heel veel zorg en liefde gemaakt.

Heel bijzonder om iemand er zo blij mee te kunnen maken.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page